april, 2018

12apr09:30- 12:30VAD BEHÖVS FÖR ATT LÖSA VÅRA SAMHÄLLSUTMANINGAR?Introduktionsdag

more

Event Details

Hur kan social innovation och socialt företagande bidra till och samverka med den kommunala verksamheten? Finns det goda exempel i Skånes kommuner som vi kan lära av? Hur har samverkan gått till och vilka erfarenheter finns kring t ex flyktingmottagande, bostadsbrist och landsbygdsfrågor? De senaste åren har socialt företagande lyfts fram som ett verktyg för att jobba med de här frågorna.

Välkommen till en innehållsrik halvdag där vi tillsammans tittar på olika exempel där social innovation och socialt företagande gjort skillnad med goda erfarenheter, modeller, verktyg och samverkansmetoder.

Vi diskuterar utmaningar och möjligheter utifrån den lokala kontexten och identifierar dess eventuella behov. Hur är t ex social innovation kopplat till landsbygden respektive staden och hur bidrar socialt företagande till kommunens arbete? Vi diskuterar strukturer, partnerskap, upphandlingar och överenskommelser som en del kommuner använder för att möjliggöra samverkan kring kommunal verksamhet.

EXEMPEL PÅ INNEHÅLL:

  • Introduktion och historisk utblick
  • Regionala exempel på sociala företag och samverkan med kommun
  • Olika samverkansmodeller (t ex IOP, social upphandling)
  • Koppling till överenskommelsen med idéburen sektor och de globala hållbarhetsmålen Agenda 2030

Vi inleder med en föreläsning och därefter blir det workshop utifrån lokala förutsättningar. Vi avslutar med en god lunch. Efter introduktionen finns möjlighet att ytterligare fördjupa sig i de olika frågeställningarna.

Introduktionen hålls av Social Innovation Skåne, som är ett samverkansprojekt mellan Centrum för Publikt Entreprenörskap, Coompanion Skåne, Mötesplats Social Innovation och NÄTVERKET–Idéburen sektor Skåne, Region Skåne, Malmö Stad och Kristianstad kommun.
Vi erbjuder nu en introduktion i Kristianstad för ge en inblick i vad social innovation och socialt företagande är. Mer information om Social Innovation Skåne finner ni här: www.socialinnovationskane.se

ANMÄL DIG HÄR (senast 9 april)

12 april 2018
Naturum Vattenriket, Naturumsvägen 2, Kristianstad
kl. 9.30-12.30

 

Intro_soc_inn_logos

Time

(Thursday) 09:30 - 12:30

Location

Naturum Vattenriket

Naturumsvägen 2, Kristianstad

Organizer

Social Innovation SkåneFrågor, kontakta Anna Landeborg, 0702-22 07 11, anna.landeborg@mau.se

Kontakta oss

Du kan kontakta oss genom att skicka ett e-mail och vi kommer att komma tillbaka till dig, asap.

Inte läsbart? Ändra Captcha.

Börja skriva och tryck på Enter för att söka