january, 2018

24jan13:00- 15:00Samverkan och partnerskap som skapar värde

more

Event Details

Samverkan och partnerskap som skapar värde – en eftermiddag med praktiska exempel och inspiration

Varmt välkommen till workshop och kunskapsseminarium om partnerskap och samverkan som skapar värde den 24/1 klockan 13-15. Att samverkan och partnerskap kan nå större påverkan internt och externt genom gemensamma satsningar är ingen nyhet. Under de senaste 30 åren har sociala entreprenörer inspirerat företag att titta på värdeskapande, affärsmodeller, organisation, ledarskap och hållbarhetsarbetet på nya sätt världen över. För sociala entreprenörer handlar det exempelvis om att öka sin marknadsföring, nå nya kundgrupper och i slutändan öka sin impact.

Vilka drivkrafter ligger bakom sådana partnerskap?
Vilka framgångscase finns att lära av?
Vad är viktigt för att ett sådant partnerskap ska fungera optimalt över tid?

ANMÄL DIG HÄR

Program
13.00: Välkommen

13.10-13.40: Lena Friblick – Med eller utan en partner?
Hur samarbetar en social entreprenör med myndigheter, företag och högskolor?
När funkar det bra och vilka fallgropar finns? Hon berättar sina erfarenheter kring samverka med näringsliv och myndigheter. Lena Friblick är grundare till Xenofilia och Stiftelsen Botildenborg som har ambitionen att bli Europas ledande plats för hållbarhet. Lena är utsedd till årets förebild i mångfaldsfrågor.

13.45-14.30: samverkan och partnerskap, vi delar erfarenheter, möjligheter och utmaningar

14.30 – 15.00: Gro’up – hur skulle samverkan och partnerskap som genererar värde mellan sociala företag och Gro’up kunna se ut?
Gro’up vill vara med och stärka Malmös näringsliv genom att samarbeta med mindre lokala aktörer inom matbranschen. Som värd för träffen kommer Gro’up att visa upp sin verksamhet och även diskutera hur samverkan/partnerskap med de kan se ut. Gro’up är en ny typ av dynamisk aktör inom matbranschen. Vi är Malmös första food space där människor, mat och matkultur står i centrum för alla aktiviteter. Vår misson är att skapa en uppfattning om ett mat-community där du som matintresserad delar ansvar och intressen med andra likasinnade människor i en välkomnande, läcker och kreativ miljö. Vi använder oss av mat och matkultur som sociala verktyg för att driva förändring i vårt sätt att tänka och vårt beteende kring matrelatede frågor i vardagen. Gro’up har som vision att kunna kombinera mat, entreprenörskap och integration.

Datum: 24 januari 2018
Tid: 13.00-15.00
Adress: Gro’up, Spånehusvägen 83 i Malmö

ANMÄL DIG HÄR

logos gro alla

Time

(Wednesday) 13:00 - 15:00

Location

Gro’up

Spånehusvägen 83, Malmö

Organizer

Arrangörer: Projektet “Fler växande arbetsintegrerande sociala företag i Skåne” i samarbete med Social Innovation Skåne, Mötesplats Social Innovation och Gro’upAbby Afriyie, abby.afriyie@coompanion.se, Mobil: 073 363 8950

Kontakta oss

Du kan kontakta oss genom att skicka ett e-mail och vi kommer att komma tillbaka till dig, asap.

Inte läsbart? Ändra Captcha.

Börja skriva och tryck på Enter för att söka