My Esteeme

Hur fick du idéen om verksamheten?
Allt började när företagets grundare, Leslie Alfredsson, köpte en födelsedagspresent till sin 8-åriga brorsdotter. Leslie var överraskad och bekymrad över att de flesta leksakerna hon hittade förstärkte normativa stereotyper och inte representerade det vackra mångfaldiga samhället vi lever i. 

Detta ledde till MyEsteeme, ett utbildningskoncept som hjälper barn att lära sig om jämlikhet, att bygga ett hälsosamt självförtroende och att omfamna mångfald. 

Vilken social utmaning ska My Esteeme bidra till att lösa?
MyEsteeme siktar på att utveckla mångfaldsuppskattning och positiva sociala färdigheter hos små barn och att främja jämlik behandling av alla individer och grupper. Vi har utvecklat ett undervisningsverktyg som hjälper till att genomföra den obligatoriska likabehandlingsplanen (jämställdhetsplan) i förskolor och skolor. I erkännande av bristen på undervisningsverktyg för att ta itu med problem med mångfald och självkänsla fokuserar MyEsteemes produkt på att förebygga negativt beteende innan det börjar. 

Vi på MyEsteeme vill ha det bästa för barn, att de växer upp respekterar och värderar sig själva och världen runt dem.

Skärmavbild 2017-12-20 kl. 16.45.10Hur arbetar My Esteeme? Vad tror ni på?
Vi på MyEsteeme vill ha det bästa för barn, att de växer upp respekterar och värderar sig själva och världen runt dem. Vi erbjuder en rad underhållande och pedagogiska leksaker som ger barn med positiva sociala färdigheter och hälsosam självkänsla, vilket ligger till grund för ett framtida samhälle som respekterar mångfald och likabehandling. MyEsteeme produkter, utvecklade i samråd med förskollärare och psykologer, ger barn i åldrarna 4-8 ett lekfullt och effektivt sätt att lära sig empati, samarbete och självmedvetenhet.
MyEsteeme producerar ett undervisningsverktyg för skolor som innehåller en uppsättning fem multikulturella dockor, var och en representerar ett unikt MyEsteeme-tecken och en medföljande handbok om 25 lektionsplaner och kompletterande material. För familjer har MyEsteeme individuella plyschdockor med sina fem karaktärer, en serie storybooks och en kommande augmented reality-app. Dessutom är MyEsteeme-tema, pedagogiska, partipaket tillgängliga för familjer. 

Att ge våra barn goda grundvärderingar om alla människors lika värde och att man jobbar precis som människan är viktiga byggstenar i en mer långsiktigt vision om ett bättre och mer jämställt samhälle där alla får samma möjligheter oavsett kön, bakgrund eller religion.
– Leslie Alfredsson VD och Grundare av
MyEsteeme 

Hur finansieras My Esteeme? 
Utvecklingen av undervisningsverktygets initiala utformning och tidiga utveckling finansierades genom investering av grundarens personliga medel. Ytterligare finansiering erhölls genom en framgångsrik Kickstarter-kampanj och bidragsmedel för forskning och testning utdelades från Almi och Vinnova. 

Vad gjorde affären My Esteeme möjligt?
Kritisk för MyEsteemes framgång har etablerat effektiva samarbeten med noggrant utvalda partners. Bland dessa samverkare är de engagerade och omtänksamma förskolelärarna och rektorerna som gav feedback om prototyperna för undervisningsverktyget, de tidiga affärspartnerna vi hittade i ABA Skol och Cool Minds, våra rådgivare från Malmö högskola, Minc som gav ovärderligt stöd och uppmuntran genom inkubatorn och acceleratorprogram, och de fullbordade och hårdvarliga kvinnorna som utgör MyEsteeme-laget. 

MyEsteeme var Crowd Award-vinnaren av Venture Cup Syd, och nominerades även som bästa nykomlingstart på Nordic Start Up Awards. Leslie Alfredsson nominerades som Årets kvinnliga uppfinnare i Sverige.